Kyotaku                                                                                                                           
                                    
De Zen fluit met een bijzonder warme en stiltebrengende klank. 
                                  

  Kyotaku aktiviteiten

 

 

De Kyotaku zal te horen zijn op de volgende plaatsen :

17 maart 2019 is er een gezamenlijke studiedag voor leden van de Mu-On-Kai. We gaan hier samen stukken spelen die door Koku Sensei zijn gecomponeerd maar nog niet op CD te vinden zijn. We gaan trachten door deze stukken te spelen in de trend van de bekende stukken zodat we ons een groter deel van Nishimura's culturele erfgoed eigen kunnen maken en behouden.

 

- Sui-zenkai 2019 .

18 oktober 2019 van 13.00 tot 17.00  in de zendo van zen.nl te Eindhoven is er voorafgaand aan de Sui-zenkai een kennismakingsworkshop waar geļnteresseerden en beginners de instrumenten kunnen leren kennen, een eerste noot leren spelen en een kyotaku kunnen kopen van de maker , Thilo Burdach , zelf. Dit is een eenmalige unieke gelegenheid voor Nederland. Vanwege de ruimte en het beschikbare aantal instrumenten zal er slechts beperkt inschrijven mogelijk zijn.

 

Thilo Bhurdach zal dit jaar de sui-zenkai weer met zijn aanwezigheid vereren.

De Sui-zenkai zal worden gehouden op 19 en 20 oktober 2019 in de zendo van zen.nl  te Tilburg  van 10.00 - 16.00 uur . Dit is alleen voor kyotaku bezitters. Mensen met grote ji-nashi shakuhachi kunnen eventueel meedoen na overleg.  De kosten voor deze sui-zenkai  bedragen 90 euro p.p.  voor 2 dagen.Voor wie slechts 1 dag komt zijn de kosten 60 euro . Opgave vooraf vereist . Mensen die de kennismakingsmiddag hebben meegedaan en een instrument hebben gekocht kunnen desgewenst bijtekenen voor deze 2 dagen.

Tijdens de Sui-zenkai zal aandacht worden geschonken aan de diverse zen-aspekten van de kyotaku. In principe wordt er een Sui-zenkai in het voorjaar en een in het najaar gehouden. Alleen open voor spelers of mensen die daadwerkelijk willen gaan spelen.

Dit jaar ligt de nadruk op de stukken die door Koku Nishimura zelf geschreven zijn, zodat het culturele erfgoed van Koku Sensei ook in Nederland door zal leven. Tevens geeft het begrijpen van zijn stukken meer inzicht in wie Koku Nishimura nu eigenlijk was.

 

 

   


Overig Nieuws :

         Geen andere aktiviteiten momenteel.

 

                                                          laatst bijgewerkt op 11 februari 2019


 
       home
    de kyotaku
    geschiedenis
Koko Nishimura
     shakuhachi
      muziek
   biografie
  links
     agenda
   woordenlijst
     contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

 - home - de kyotaku - geschiedenis - Koko Nishimura - shakuhachi - muziek - biografie - links - agenda - woordenlijst - diversen - contact -
                                                                                       

© Copyright Kyotaku.nl 2006